KARYO

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τη διενέργεια της εξέτασης MammaPrint (δοκιμασία 70 γονιδίων).

Η εξέταση MammaPrint αποζημιώνεται σε ασθενείς με:

  • πρώιμο καρκίνο του μαστού
  • με ιστολογικό τύπο ER+, HER2- και
  • έως ένα λεμφαδένα θετικό (του SLN συμπεριλαμβανομένου)

Είναι ανεξάρτητο από την εμμηνοπαυσιακή ηλικία, την έκφραση των προγεστερονικών υποδοχέων (PR), και την έκφραση του Ki-67.

Οι ασθενείς καταβάλουν στο εργαστήριο μόνο το 15% της δικής τους συμμετοχής.


Η Κάρυο, στα πλαίσια της αποκλειστικής συνεργασίας της με την εταιρεία Agendia αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση και την προώθηση της εξέτασης.
Επί του παρόντος, η παραπομπή για τον έλεγχο MammaPrint θα γίνεται με το Παραπεμπτικό MammaPrint. Το παραπεμπτικό αυτό θα πρέπει να συμπληρώνεται από τον ιατρό και την ασθενή με τα απαραίτητα στοιχεία και να συνοδεύει το δείγμα προς ανάλυση στο εργαστήριό μας, απαραίτητα μαζί με την ιστολογική έκθεση της ασθενούς και αποδεικτικό εισιτηρίου ή εξιτηρίου από το χειρουργείο.


Σχετικά με τον έλεγχο MammaPrint θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι:

  • Παρέχει δίτιμα αποτελέσματα, κατατάσσοντας τις ασθενείς ως είτε χαμηλού, είτε υψηλού κινδύνου (low vs high risk) υποτροπής
  • Πρόκειται για τη μόνη εγκεκριμένη από τον FDA γενωμική υπογραφή στην Ελληνική αγορά
  • Είναι ο μόνος έλεγχος με ένδειξη κατηγορίας 1 στο NCCN (NCCN Category of Evidence 1) τόσο για N0 όσο και για N1 ασθενείς με ER+, HER2-, πρώιμο καρκίνο του μαστού
  • Το απαιτούμενο δείγμα είναι καρκινικός ιστός εγκλεισμένος σε παραφίνη (FFPE, κύβος παραφίνης). Ο χρόνος απάντησης είναι 10 εργάσιμες ημέρες.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το εργαστήριό μας παρέχει τη δυνατότητα εξακρίβωσης του μοριακού υπότυπου του καρκίνου με τη γονιδιακή υπογραφή BluePrint (δοκιμασία 80 γονιδίων). Σε συνδυασμό με το MammaPrint, το BluePrint κατατάσσει τον καρκίνο του μαστού σε έναν από τους παρακάτω υπότυπους: Luminal A, Luminal B, Her-2 και Basal.
Το BluePrint μπορεί να παραγγελθεί μόνο σε συνδυασμό με το MammaPrint. Η εξέταση BluePrint, όταν επιλεχθεί, εκτελείται από το ίδιο υλικό (κύβος παραφίνης) με το MammaPrint, χωρίς να επιμηκύνεται ο χρόνος απάντησης.