×
×

Η MDxHealth στην Ελλάδα

  • Δεκ 16, 2017

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την εκπροσώπηση της MDxHealth στη Νότια Ελλάδα!

Η MDxHealth είναι μία πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας η οποία παρέχει διαγνωστικά επιγενετικής με κλινικά χρήσιμη πληροφορία για την προσωποποίηση της διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου. 

Η επιγενετική είναι ένας συναρπαστικός τομέας της μοριακής βιολογίας όπου ανιχνεύονται ουσιώδεις αλλαγές στη δραστηριότητα των γονιδίων χωρίς κάποια μεταβολή (μετάλλαξη) του γενετικού τους κώδικα. Οι "επιγενετικοί βιοδείκτες" δίνουν την εντολή για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση γονιδίων, για την εντονότερη ή ασθενέσετρη έκφρασή τους. Επίσης μέσω αυτών επιτυγχάνεται η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως της δίαιτας, του άγχους, της προγεννητικής διατροφής, στα γονίδια (μεθυλίωση του DNA) και τα χαρακτηριστικά που επιφέρουν να περάσουν στις επόμενες γενιές. Μεθυλίωση σε συγκεκριμένα γονίδια μπορεί να μετατρέψει ένα υγιές κύτταρο σε καρκινικό.

Στόχος της MDxHealth, βασισμένος στην τεχνογνωσία της στην επιγενετική, είναι η εγκαθίδρυσή της ως οδηγός εταιρεία στη μοριακή διαγνωστική του ουρολογικού καρκίνου. 

Αποτελεί πεποίθηση της εταιρείας ότι οι κατοχυρωμένες, ακριβείς και προσαρμόσιμες τεχνλογίες επιγενετικής της MDxHealth αποτελούν βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη διάγνωση, πρόγνωση και διαχείρηση του καρκίνου. Η γραμμή παραγωγής της εταιρείας (pipeline) περιλαμβάνει ελέγχους για την ουροδόχο κύστη, τους νεφρούς και άλλους ουρολογικούς καρκίνους.

Από την Κάρυο, διατίθεται ο έλεγχος SelectMDx στην Ελλάδα.