×
×

ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Department of Molecular Biology

Μεταλλαγές των BRAF/NRAS σε υγρή βιοψία

Το BRAF/NRAS Mutation Test v2 (Roche Molecular Diagnostics), ανιχνεύει μεταλλαγές στα γονίδια BRAF και NRAS από το πλάσμα των ασθενών (υγρή βιοψία) ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί υλικό και από τον καρκινικό ιστό, εξαλείφοντας συχνούς περιορισμούς στον μοριακό έλεγχο όπως η ανάγκη για χειρουργική επέμβαση και η ανεπάρκεια υλικού. Με ξεκάθαρα αποτελέσματα, παρέχει στους κλινικούς αξιόπιστη πληροφορία για τη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Verifi - Μη Παρεμβατικός Προγεννητικός Έλεγχος

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς να προσφέρουμε στην Ελλάδα τον Μη Παρεμβατικό (Επεμβατικό) Προγεννητικό Έλεγχο από το αίμα της μητέρας verifi® της εταιρείας Illumina — έναν έλεγχο που ανιχνεύει τις πιο συχνές χρωμοσωμικές ανευπλοειδίες από μία και μόνο αιμοληψία της μητέρας με ακρίβεια εφάμιλλη των διαγνωστικών μεθόδων.

Color

Ο Γενετικός Έλεγχος Κληρονομούμενου Καρκίνου Color

Ανακαλύψτε εάν διαθέτετε γενετική προδιάθεση για εμφάνιση των συχνότερων μορφών κληρονομικού καρκίνου.

Το γενετικό τεστ Color αναλύει 30 γονίδια – συμπεριλαμβανομένων των BRCA1 και BRCA2 – και βοηθάει γυναίκες και άνδρες να ανακαλύψουν εάν διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο εμφάνισης των συχνότερων μορφών κληρονομικού καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος κ.α.

Επιλέγοντας το Color

Μεταλλαγές του EGFR σε υγρές βιοψίες

Το πρώτο CE-IVD test για την ανίχνευση μεταλλαγών του EGFR σε υγρές βιοψίες (περιφερικό αίμα)

Το cobas® EGFR Mutation Test v2 CE-IVD, ανιχνεύει το γονίδιο του υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR) στο DNA ασθενών με μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) και χρησιμοποιείται για την επιλογή ασθενών με NSCLC για τη θεραπεία με αναστολείς της τυροσινικής κινάσης του EGFR (TKI).

MammaPrint - Agendia

Με το MammaPrint υπολογίζετε τον κίνδυνο μετάστασης στους ασθενείς με Καρκίνο του Μαστού

Το MammaPrint είναι η πρώτη IVDMIA δοκιμασία υποτροπής για τον καρκίνο του μαστού που πιστοποιήθηκε από τον FDA. Η μοναδική υπογραφή 70 γονιδίων MammaPrint προσφέρει τη δυνατότητα αναγνώρισης των ασθενών με αρχικό στάδιο καρκίνο του μαστού οι οποίοι έχουν υψηλό κίνδυνο απομακρυσμένης υποτροπής μετά το χειρουργείο, ανεξάρτητα από την κατάσταση των υποδοχέων οιστρογόνων ή από προηγηθείσα θεραπεία.

Ανίχνευση μεταλλαγών γονιδίου EGFR με Real Time PCR

Οι μεταλλαγές του γονιδίου που κωδικοποιεί του υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR) σχετίζονται άμεσα με την ανταπόκριση των ασθενών σε στοχευμένη θεραπεία. Οι μεταλλαγές αυτές είναι συνήθως σημειακές μεταλλάξεις ή μικρές απαλοιφές και εντοπίζονται στην περιοχή του γονιδίου που αντιστοιχεί στην περιοχή κινάσης της τυροσίνης (εξώνια 18-21).

myRISK - Myriad

Ο έλεγχος Myriad myRisk Hereditary Cancer αποτελεί μια επιστημονική επανάσταση στον έλεγχο κληρονομούμενου καρκίνου. Συνδυάζοντας τον γενετικό έλεγχο ΚΑΙ το οικογενειακό ιστορικό του ασθενούς, το πάνελ Myriad myRisk hereditary cancer αποτελεί την επόμενη γενιά στον έλεγχο των κληρονομούμενων καρκίνων. Το Myriad myRisk ανιχνεύει αυξημένο κίνδυνο σε 8 σημαντικούς καρκίνους αναλύοντας πολλά, κλινικά σημαντικά γονίδια.

BRACAnalysis CDx - Myriad

Το BRACAnalysis CDx™ είναι το εγκεκριμένο από τον FDA συνοδό διαγνωστικό για τον έλεγχο των γονιδίων BRCA1/2 προκειμένου να αποφασιστεί η θεραπεία με το φάρμακο Lynparza™ (olaparib).1

 

Ανάλυση Μεταλλαγών Οικογένειας Ras (KRAS & NRAS)

Στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου, μελέτες έχουν δείξει ότι απαιτείται η απουσία ενεργοποιητικών μεταλλαγών στα γονίδια KRAS και NRAS της οικογένειας RAS (εξώνια 2, 3, και 4 και στα δύο γονίδια) προκειμένου η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ενάντια στον EGFR να έχει αποτελεσματικότητα.

Βιβλιογραφία:

Σελίδες